2015. augusztus 20., csütörtök

Kemencés húsleves cserépedényben


Elkészítési idő: 200 perc
Hozzávalók: 8 adag

60 dkg marhahús (nyak, szegy, rostélyos)
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 szem fekete bors
1 fej karalábé
1 fej zellergumó
1 db paradicsom
1 db paprika
1 cikk kelkáposzta
1 szál zeller zöld
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint

A cserépedény (kb. 5,5 l) aljába belerakom a húst, megsózom, majd rárakom a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellergumót.
A paprikát, paradicsomot felezem, vöröshagymán rajta hagyom a külső héjat, csak a végeit vágom le, és a kelkáposzta cikket is egyben teszem bele.
Beleteszem a megtisztított fokhagyma gerezdeket, szemes borsot, zeller zöldet, petrezselyem zöldet, felöntöm hideg vízzel, lefedem és a felfűtött kemencébe tolom.
2,5-3 órán keresztül főzöm. A kemence hőmérséklete a főzés kezdetén 260 fokos volt.
Amikor elkészült, kiveszem a kemencéből és 30 perc pihentetés után óvatosan leöntöm a lét egy tálaló edénybe.
Cérna metéltet kínálok mellé.






1 megjegyzés:

  1. Kedves Karcsi!

    Az ön blogja adott kedvet ahhoz hogy kipróbáljam a cserépedényben való főzést a kemencénkben. Köszönve a pontos és gondos recept leírásának nagy sikerrel készítettem el a húslesevest, családom nagy örömére!
    További sikeres főzögetést és jó egészséget kívnok: Lilla

    VálaszTörlés