2015. augusztus 24., hétfő
Tejszínes gombás csirke áfonyával
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag
25 dkg áfonya
3 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
60 dkg gomba
2 ek étolaj
1 kávéskanál kakukkfű
1 tk oregano
5 dl főzőtejszín
1 ek keményítő
őrölt bors
só
A húst és a gombát 1 centis kockára vágom.
A felaprított vöröshagymát megdinsztelem az olajon, rádobom az áttört fokhagymát és tovább pirítom.
Hozzáadom a gombát, borsozom és saját levében megpárolom.
Rádobom a csirkehúst, sózom, fűszerezem és fehéredésig pirítom.
A tejszínt simára keverem a keményítővel, beleöntöm és megforralom, végül belekeverem a megmosott áfonyát.
Párolt kurkumás rizzsel tálalom.
Címkék:
áfonya,
Csirke,
gomba,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tejszínes
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése