2015. augusztus 7., péntek

Grillezett csirkecomb zöldségekkel


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
2 db cukkini
1 db póréhagyma
4 db lila hagyma
1 db kápia paprika
1 db padlizsán
2 gerezd zúzott fokhagyma
olívaolaj

grill pác:
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt babér
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt rozmaring
1 kávéskanál morzsolt tárkony
1 kávéskanál morzsolt borsikafű
1 kávéskanál morzsolt zsálya
1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
3 kávéskanál fokhagymapor, vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek méz
2 ek olívaolaj
2 kávéskanál só

A csirkecombokat megtisztítom és bekenem az összekevert fűszeres páccal, majd a sütésig hűtőbe teszem.
A padlizsánt 1 cm vastag karikára szeletelem, mindkét oldalát megsózva felhasználásig félreteszem.
A cukkinit, póréhagymát, lila hagymát, paprikát azonos nagyságúra aprítom, összekeverem a fokhagymával. Az egészet egy alumínium grill tálcára öntöm, megsózom, meglocsolom olajjal.
Egy másik tálcával lefedem és ha megfelelő a parázs, grill rácsra teszem.
Grill rácsra rakom a fűszeres combokat és mindkét oldalukat piros ropogósra sütöm. Ha a combok nagyobbak a forgónál bevágom, hogy könnyebben átsüljenek.
30 per után leveszem a zöldségekről a fedelet és úgy sütöm tovább, mintegy 20 percig. Néha belekavarok, Nem baj, ha kicsit lepirul.
A padlizsánok levét lecsöpögtetem, megkenem a hústól visszamaradt fűszeres olajjal és kb 20 perc alatt mindkét oldalát megsütöm.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése