2015. augusztus 18., kedd
Csirke falatok édes savanyú módon
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db csirkemell
3 ek szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
2 ek curry
1 szál sárgarépa
2 db kaliforniai paprika
1 csomó újhagyma
1 db birsalma
2 ek olívaolaj
1 konzerv ananász
2 ek méz
1 db citrom leve
2 db sárgabarack
1 ízlés szerint őrölt bors
1 ízlés szerint só
A szójaszószt összekeverem 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe teszem.
A többi hozzávalót felaprítom, a sárgarépát gyufára, a paprikákat (zöld, piros) picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára.
A birsalmát meghámozom, cikkekre vágom, magházat kivágom és vékonyra szeletelem, majd ráfacsarom a citrom levét.
Magas falú serpenyőben, 1 ek olajat megforrósítok, ráteszem a húst, kevés őrölt borsot tekerek rá és fehéredésig pirítom, majd kiszedem és félreteszem.
Újabb ek olajat forrósítok, rádobom a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető barack lekvárral, de azt később teszem bele), majd a birsalmát, a citromlével együtt, 10 percig párolom.
Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadom és újabb 10 perc párolás után, hozzáadom az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább párolom 15 percig.
A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főlni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananász konzerv levével hígíthatja.
A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.
A végén visszaöntöm a húst, elkeverem és összeforralom.
Spagettivel, vagy párolt rizzsel tálalom.
Címkék:
Csirke,
édes savanyú,
falatok,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése