2015. augusztus 12., szerda
Gombás harcsapaprikás
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg afrikai harcsa filé
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
1 ek sertészsír
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 ek fűszerpaprika
2 dl száraz fehérbor
350 g tejföl
1 ek étkezési keményítő
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
őrölt chili ízlés szerint
A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
Felszeletelem a gombát és a paprikát, majd rádobom a hagymára, sózom, borsozom és addig pirítom még zsírjára nem sül. Eleinte sűrűn megkeverem.
Ezután rászórom a pirospaprikát és beleaprítom a paradicsomot, felöntöm borral és fedő alatt főzöm.
Közben a halat 2-3 centis kockákra vágom és ha a paradicsom is szétfőtt a gombás alaphoz adom. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.
A tejfölt csomómentesre keverem a keményítővel, kevés forró szaftot merek bele, összekeverem, majd visszaöntöm a halhoz. Óvatosan keverem, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzöm.
Leginkább nokedli, vagy túrós csusza illik hozzá, de kifőtt tésztával is tálalható.
Címkék:
afrikai harcsa,
gomba,
HAL ÉTELEK,
Harcsapaprikás
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése