2015. augusztus 11., kedd
Mézes csirke céklával és birsalmával
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db csirkemell
3 db cékla
2 db lilahagyma
2 db salátahagyma
2 db paprika
2 db kápia paprika
2 db birsalma
2 ek méz
2 ek almaecet
3 ek szójaszósz
1 kávéskanál őrölt bors
2 ek keményítő
só
4 ek olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
A csirkemellet csíkokra vágom, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát és szójaszószt összekeverem 2 ek. olívaolajjal.
Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, vagy csípős fűszerolajat.
A fele mennyiséget ráöntöm a húsra, elkeverem és hűtőbe teszem.
Közben a céklát meghámozom és fél centis kockákra vágom, a birsalmát negyedelem magházat kiveszem és felszeletelem, a hagymákat nagy kockákra aprítom, a paprika magját kiveszem és csíkokra vágom.
A birset nem kell meghámozni és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.
Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot felforrósítok, majd megpirítom benne a húst.
Ha kész, egy tálba öntöm, majd 2 ek. olívaolajat forrósítok a serpenyőben, rádobom a céklát és erős tűzön pirítom, majd kicsit később hozzáadom a birset.
Tovább pirítom, azután a hagymát és a legvégén a paprikát szórom bele, majd roppanósra pirítom az egészet.
Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani és ha kész félretenni.
Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntöm a maradék szószt, megforrósítom, majd beleöntöm a húst is.
Ízlés szerint sózom, elkeverem és 5 percig pirítom, majd tálalom.
Címkék:
Birsalma,
cékla,
Csirke,
méz,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése