2015. augusztus 13., csütörtök

Epres túrós süti


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 12 adag

Tészta:
80 dkg rétesliszt
40 dkg margarin
2 db tojássárgája
20 dkg kristály cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tej
1 csipet só
Töltelék:
1 kg tehéntúró
50 dkg eper
1 citrom reszelt héja
2 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
4 ek porcukor
1 db tojás (megkenéshez)


A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom.
A tésztát elfelezem. Az egyik felét tepsi méretűre (38x30 cm) nyújtom, és a tepsibe rakom.
A töltelékhez tojásfehérjékből kemény habot verek. Az epret alaposan megmosom, lecsepegtetem. A nagyobbakat félbevágom.
Összekeverem a többi hozzávalót, hozzáadom a felvert habot és az epret. Óvatosan beleforgatom a krémbe, majd a tésztára kenem.
Kinyújtom a tészta másik felét, és befedem vele a tölteléket. Tetejét megkenem az elkevert tojással, villával pár helyen megszurkálom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése