2015. augusztus 19., szerda

Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

15 dkg zabpehely
10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack vegyesen)
5 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek méz
2 ek tej
1 kávéskanál sütőpor


Diódarálón ledarálom a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34x34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverem, ezt lehet géppel, majd hozzáadom a liszt, zabpehely és sütőpor keverékét, amit már fakanállal keverek össze, hogy sűrű masszát kapjak.
Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kézzel diónyi golyókat formázok belőle.
Egyenletesen elrendezem a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítom a golyókat.
Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütöm.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése