2015. augusztus 16., vasárnap
Káposztás lecsó
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1/2 fej káposzta
6 db paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg kolozsvári szalonna
hegyes csípős paprika
só
A káposztát és vöröshagymát szálasra, a paprikát karikára, paradicsomot cikkekre, a fokhagymát apróra, a szalonnákat pedig apró kockára vágom.
Egy akkora edénybe, amibe minden belefér, kiolvasztom a füstölt szalonnát zsírját, szükség szerint adok hozzá sertészsírt, majd az összes felaprított hozzávalót beleszórom. Aki szereti csípősen, az hegyes erős paprikát is belekarikázhat.
Megsózom és fedő alatt, eleinte gyakran kevergetve, puhára főzöm.
Tarhonyával, vagy friss kenyérrel tálalom. Ínyencek tejfölt is tehetnek rá.
Címkék:
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK,
Káposztás,
lecsó
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése