2015. augusztus 25., kedd
Csirkezúzapörkölt
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg csirkezúza
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 tk borsikafű
1 kávéskanál majoranna
1 dl vörösbor
5 dkg bacon szalonna
1 db paradicsom
1 db paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megpirítom a felaprított bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem borsikafűvel, majorannával, frissen őrölt borssal. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.
Címkék:
Csirke,
FELTÉTEK,
pörkölt,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
zúza
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése