2015. augusztus 18., kedd
Lencsegulyás pulykából
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg pulyka felsőcomb (lebőrözve, kicsontozva)
50 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
1 ek finomliszt
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
4 db burgonya
2 db paprika
2 db paradicsom
1 ek piros paprika
4 db babérlevél
1 ek mustár
1 ek ecet (10%)
2 ek ételízesítő, házi
1 ek cukor
őrölt bors
só
csipetkéhez:
6-8 ek rétesliszt
2 tojás
só
A vöröshagymát kockára vágom és az áttört fokhagymával együtt megdinsztelem, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst és fehéredésig pirítom.
Ízlés szerint sózom, borsozom megszórom finomliszttel és állandó kavarás mellett 1-2 percig pirítom.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott lencsét, a tetszőlegesen feldarabolt répát, krumplit, paprikát, paradicsomot, babérlevelet, mustárt, cukrot, ételízesítőt, ecetet, felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem és ha szükséges még sózom.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem és 10 perc alatt készre főzöm.
Friss kenyérrel tálalom.
Címkék:
Lencsegulyás,
LEVESEK,
pulykából
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése