2015. augusztus 26., szerda
Kemencés kenyérlángos
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag
50 dkg liszt
2 db burgonya
2,5 dkg élesztő
1 dl tejföl
1 dl tej
cukor
só
feltét:
2 db lilahagyma
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolbász
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
A krumplit meghámozom, felaprítom és megfőzöm.
Az élesztőt elkeverem egy kis langyos cukros tejjel és felfuttatom.
Ha a krumpli megfőtt, leöntöm a főző vizet, egy villával összetöröm és kihűtöm.
Egy tálba teszem a felfutott élesztőt a tészta hozzávalóival együtt majd összegyúrom. Ha szükséges vízzel lazítom a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen.
Meleg helyen megkelesztem.
A szalonnát felkockázom, a kolbászt és a hagymát felszeletelem. Egy nagyobb tepsit kikenek olajjal és a tésztát kézzel belenyomkodom.
A kemencében öt perc alatt elősütöm, majd kiveszem, megkenem tejföllel, amibe belereszeltem a fokhagymát, rászórom a szalonnát, kolbászt, hagymát, tetejére a sajtot és vissza teszem, ahol 5-10 perc alatt készre sütöm.
Ha megsült felszeletelem és tálalom.
Címkék:
Kemencés,
kenyérlángos,
PIZZÁK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése