2015. augusztus 14., péntek

Rakott bolognai spagetti


Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
2 ek sertészsír
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db zellergumó
50 dkg paradicsom
1 ek oregánó
1 ek bazsalikom
1 ek kakukkfű
1 dl száraz vörösbor
5 dl sűrített paradicsom
50 dkg spagetti
20 dkg sajt
étolaj, tepsi kikenéshez
cukor


Ledarálom a húst.
A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát.
Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztítom és apró kockára vágott sárgarépát és zellert.
Megsózom és fedő alatt 15 percig párolom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, felöntöm a borral és sűrített paradicsommal, ha szükséges sózom és készre főzöm.
Ezalatt a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Kiolajozott tepsibe lerakom a tészta felét ráöntöm a húsos szósz felét. Reszelt sajttal megszórom, paradicsom szeletekkel díszítem a tetejét és sütőben 220 -250 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Tálalás előtt kicsit pihentetem, majd kockára vágva tálalom.










1 megjegyzés: