2015. augusztus 17., hétfő
Kemencés túrós bukta áfonyával
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 18 adag
Tészta:
85 dkg liszt
4 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek. méz
15 dkg cukor
1 darab tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
Töltelék:
75 dkg túró
5 ek. porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
10 dkg áfonya
A tészta hozzávalóit a tojás és vaj kivételével összekeverem, és fél órát pihentetem.
Beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztem.
A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverem. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, a bukták töltésénél a túróba nyomom, hogy a keverésnél ne törjön, és így az egyenletes elosztása is biztosított a buktákban.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, 0.5-1 cm vastagságúra nyújtom, 18 egyforma nagyságú darabra vágom, megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem és egy magas falú tepsibe (27x37x6 cm) rakom. Tetejüket vizes ecsettel megkenem.
Újra megkelesztem, majd betolom a 180 fokos kemencébe és 50 perc alatt készre sütöm.
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.
Címkék:
áfonya,
bukta,
DESSZERTEK,
Kemencés,
tehén túró
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése