2015. augusztus 20., csütörtök
Kemencés pacalpörkölt cserépedényben
Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 8 fő
2,5 kg pacal
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek zsír
3 db paprika
1 db chili
3 db paradicsom
3 db babérlevél
2 ek pirospaprika
1 ek majoranna
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt bors
2 dl száraz vörösbor
só
A kockára vágott vöröshagymát a zsíron egy serpenyőben megdinsztelem. A pacalt csíkokra vágom, a paprikát és paradicsomot apróra kockázom.
A cserépedénybe teszem az összes hozzávalót elkeverem, ízlés szerint sózom. A chilit egészben a tetejére teszem. 2-3 dl víz elegendő a felöntéshez.
Lefedem és 280 fokos kemencébe tolom. 2 óra főzés után tálalom.
Ha fagyasztott előfőzött pacalt használok, csak fél óra főzés szükséges.
Főtt burgonyával, és/vagy friss kenyérrel tálalom.
Címkék:
cserépedényben,
Kemencés,
MARHAHÚS ÉTELEK,
Pacal,
pörkölt
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Köszönöm neked, sokat segítettél.
VálaszTörlésNagyon szívesen!☺
Törlés