2015. augusztus 12., szerda
Vajban sült halfilé zöldséges rizzsel
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg tőkehal filé
1 ek olíva olaj
1 ek petrezselyem
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
5 dkg vaj
só
Zöldséges rizs:
1 bögre rizs
2 szál sárgarépa
2 db lilahagyma
2 db újhagyma zöldjével együtt
2 db kápia paprika
2 db paprika
1 ek olaj
1.5 bögre víz
só
őrölt bors
A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom. A filéket három felé vágom és minden oldalát megforgatom az összekevert fűszerekben, megsózom és meglocsolom az olívaolajjal. A kisütésig hűtőbe teszem.
A rizst kuktában megfuttatom az olajon. A zöldségeket tetszőleges formára felaprítom. A rizst felöntöm másfélszeres vízzel, sózom borsozom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket. lezárom a kukta fedelét és ha elkezd sípolni elzárom alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi a kuktában minden megpuhul.
Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm. Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése