2015. augusztus 27., csütörtök

Kínai csirkemell falatok


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

2 db csirkemell filé
2 db paprika
2 db lilahagyma
2 szál sárgarépa
1/4 fej káposzta
2 ek olívaolaj
A páchoz:
1 kávéskanál currypor
1 ek keményítő
2 ek szójaszósz
1 kávéskanál porcukor
1 ek fehérbor ecet 6%
2 ek olívaolaj
1 kávéskanál őrölt fehér bors
3 gerezd  áttört fokhagyma
3 ek víz
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt erős paprika (elhagyható)

A csirkemellet csíkokra vágom.
A pác hozzávalóit összekeverem, a felét a húsra öntöm, elkeverem és 1 órára hűtőbe teszem.
A paprikát, lilahagymát, sárgarépát és káposztát tetszőleges formára felaprítom. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, még a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágjuk.
Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben erős tűzön megpirítom a húst. Ha kész kiszedem, félreteszem.
2 ek olajat forrósítok és elkezdem pirítani a sárgarépát, pár perc elteltével hozzáadom a káposztát és a lilahagymát, majd végül a paprikát. Avval, hogy a könnyebben puhuló alkatrészeket később adom hozzá, azt érem el, hogy egyszerre készül el minden. Nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.
Amikor a zöldségek kellő mértékben megpirultak beleöntöm a pác maradék felét és a húst, összeforralom és tálalom.
Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom, de fogyasztható önálló fogásként is.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése