2015. augusztus 10., hétfő

Halas tésztasaláta


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg tengeri halfilé
1 db salátahagyma
1 db póréhagyma
1 szál sárgarépa
6 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
1 konzerv csemegekukorica
1 konzerv zöldborsó
4 ek olívaolaj
1 db citrom leve
1 ízlés szerint őrölt bors
1 ízlés szerint só
50 dkg száraztészta


A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem és öntök rá 1 ek. olívaolajat.
A sárgarépát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom, a többit (a halat is) felkockázom. A konzervek levét leöntöm.
Egy magas falú serpenyőben olajat forrósítok és megpirítom rajta először a saláta hagymát és sárgarépát. Ha már nem nyersek, olyan roppanósak, ráöntöm a tésztára.
Ezután a póréhagymát pirítom, majd végül az apróra vágott fokhagymát és a cukkinit együtt pirítom. Ha készek, a tésztára borítom.
Újabb kanál olajat forrósítok, bedobom a serpenyőbe a halat, ráfacsarom a citrom levét, megszórom őrölt borssal, sózom és zsírjára pirítom. Ha kész, ezt is a tésztára borítom.
Hozzáadom a kukoricát és zöldborsót, majd összekeverem.
Tálalható melegen is, hidegen is.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése