2015. augusztus 20., csütörtök
Kemencés kacsamell és comb krumpliágyon
Elkészítési idő:110 perc
Hozzávalók: 15 adag
3 db kacsamell
9 db kacsacomb
3 kg burgonya
2 tk majoránna
2 tk oregánó
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
ízlés szerint só
étolaj
A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.
A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.
1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.
A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.
Címkék:
kacsacomb,
kacsamell,
Kemencés,
krumpliágyon,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése