2015. augusztus 27., csütörtök

Csirke falatok Budapest módra


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 db csirkemell filé
5 dkg bacon szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
2 db paprika
2 db paradicsom
50 dkg gomba
50 dkg csirke máj
30 dkg zöldborsó
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál ételízesítő
őrölt bors


A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem.
A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután rádobom a felaprított bacont a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom.
Fedő alatt 10 percet párolom, majd megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, végül az apró kockára vágott májat. Ha szükséges még sózom és fedő alatt a máj kifehéredéséig párolom. A májnak nem kell sok, hamar megfől és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.
Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá. Tálalhatjuk külön a pirított csirkehúst és mellé a ragut, de össze is keverhetjük a serpenyőben. Ebben az esetben forraljuk össze és ezután tálaljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése