2015. augusztus 24., hétfő

Kemencés pulykacomb velesült körettel


Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 8 adag

2 db pulyka felső comb, csontos (kb 2 kg)
3 db sárgarépa
1 csomó újhagyma
2 db alma
1,5 kg burgonya
2 fej fokhagyma
2 ek szárnyas grill fűszer
0,5 dl olívaolaj
3 dl rozébor



A húst letisztítom és jól bedörzsölöm sóval. Egy nagy tepsi alját kiolajozom.
A fűszerkeveréket elkeverem a maradék olajban és a hús mindkét oldalát bekenem vele.
A húsokat lerakom a tepsibe, körbe rakom a megmosott héjas krumplival, elhelyezem rajta az újhagymákat.
Az almát 8 cikkre vágom, magházát eltávolítom, a megtisztított sárgarépát nagyobb darabokra vágom, majd ezeket is elrendezem a hús körül.
A fokhagymát keresztbe félbevágom, óvatosan hogy a fej ne essen szét és héjastól elhelyezem az egészen.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, én erre a célra egy másik tepsit használok, amit egyszerűen ráborítok..
Jól felfűtött (300°C) kemencébe tolom és 1,5 óráig lefedve sütöm, majd leveszem a fóliát és ha szükséges még rápirítok keveset.
Ha megsült 30 percet pihentetem, kicsontozom és felszeletelem.
A velesült körettel tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése