2015. augusztus 17., hétfő
Sült kacsacomb és mell
Elkészítési idő: 130 perc
Hozzávalók: 8 adag
2 db kacsamell
4 db kacsacomb
2 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 tk majoranna
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint só
A sülthöz két kacsatest combját és mellét használom a többi részéből kacsahúsleves készül, ami másnap tovább alakul ludaskásának.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
A combot és a mellet sóval bedörzsölöm, a húsos felét beszórom az összekevert fűszerekkel, 30 percre hűtőbe teszem.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat. elhelyezem rajta a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort, alufóliával lefedve, 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával és főtt, vagy sült krumplival tálalom.
Címkék:
kacsacomb,
mell,
sült,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése