2015. augusztus 29., szombat

Mexikói csilis bab - Chili con carne


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 6 adag

80 dkg darált marhahús
2 db vörösbab (konzerv)
20 dkg csemege kukorica (konzerv)
5 dl sűrített paradicsom
1 db paradicsomkonzerv (darabos)
2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt fahéj
chili szósz
erős pirospaprika, csili
bors

         
A hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd ráreszelem a fokhagymát, kicsit vele is pirítom.
Rádobom a darált húst, fehéredésig pirítom, közben fűszerezem köménnyel, fahéjjal, borssal, ízlés szerint csilivel, erős paprikával és megsózom.
Felöntöm egy kevés vízzel és 90 percig lefedve főzöm. Néha megkeverem. Az elfőtt levet esetenként kevés vízzel pótolom.
Az idő eltelte után hozzáadom a sűrített paradicsomot a felaprított konzerv paradicsomot, a lecsepegtetett babkonzervet és kukoricát. Idényben friss paradicsomot használok, amiről előtte eltávolítom a héját.
Felforralom és 10 perc alatt összefőzöm az egészet.
Friss kenyeret kínálok mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése