2015. augusztus 26., szerda
Mexikói sertéstokány
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
2 tk oregáno
4 ek sűrített paradicsom
1 db kápia paprika
1 konzerv vörösbab
1 konzerv csemegekukorica
1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
2 dl fehérbor
1 tk chilipaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst.
Sózom, borsozom, aláöntöm a bort és puhulásig párolom. A közben elfőtt levet vízzel pótolom.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket.
Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.
Kifőtt tésztával tálalom.
Címkék:
mexikói,
SERTÉS HÚS ÉTELEK,
sertéstokány
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése