2015. augusztus 10., hétfő
Csirkedarabok gombás lecsós szószban
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 adag
8 db csirkecomb
2 db vöröshagyma
4 ek paradicsom püré (elhagyható)
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
50 dkg gomba
1 dl fehér száraz bor
4 db paprika
4 db paradicsom
1 ek bazsalikom
1 ek majoranna
1 ek keményítő
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A csirkecombok bőrét lenyúzom, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom.
A kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem a zsíron, majd rádobom a felszeletelt gombát és addig pirítom még elfőli a saját levét.
Hozzáadom a paradicsom pürét és kicsit megpirítom, fűszerezem borssal, bazsalikommal, majorannával, felöntöm borral.
Beleöntöm a feldarabolt csirke húst, sózom és fedő alatt puhára főzöm. Néha megkeverem.
A paradicsomról lehúzom a bőrét és a paprikával együtt felaprítom, majd a húshoz adom és 10 percig főzöm.
A zúzott fokhagymára és keményítőre szedek a forró léből, simára keverem, majd visszaöntöm a húsra, elkeverem, megforralom és tálalom.
Galuska, kifőtt tészta illik hozzá.
Címkék:
csirkefalatok,
gomba,
lecsó,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
szószban
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése