2015. augusztus 8., szombat

Zöldséges hal


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg tengeri halfilé
40 dkg brokkoli
2 szál sárgarépa
3 db alma
4 ek olívaolaj
1 db citrom leve
2 pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma
2 csipet őrölt bors




A halat felkockázom, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom a tepsi alját és rászedem a halat. Ha a halnak erőteljesebb illata van, akkor ráfacsarom a citrom levét, különben elhagyható.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a brokkolival répával és almával. A tetejét kissé elrendezem.
A fokhagymát összetöröm és elkeverem a két pohár tejföllel. Ha sűrű, kevés tejjel hígítom, ezután ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, közepes fokozaton (190-200 fok), 60 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
Szoktam a tejföl helyett főzőtejszínt használni, de úgy nem olyan pikáns ízű, illetve más zöldségekkel (kelbimbó, cukkini, gomba stb.) is készítettem már, de alma mindegyikben volt.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése