Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 8 adag
8 szelet tarja
2 kg burgonya
4 db sárgarépa
3 db vöröshagyma
3 db lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
3 dl rozébor
frissen őrölt bors
só
A húsok mindkét felét sózom, borsozom, megszórom a fűszerekkel és hűtőbe teszem fél órára.
A krumplit megpucolom és egy kiolajozott tepsi aljára szeletelem, megsózom és elosztom rajta a szeletelt fokhagymát, majd a befűszerezett hús szeleteket.
Ráteszem a megtisztított és negyedelt sárgarépát, lila és vörös hagymát.
Lefedem fóliával és 300 fokos kemencébe tolom.
90 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és még 30 percig pirítom a tetejét.
Ha elkészült, a húst a vele sült körettel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése