2015. augusztus 11., kedd
Zöldséges rizses csirke
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag
1,5 bögre rizs
1 ek étolaj
1 db vöröshagyma
5 dkg szeletelt bacon
2 ek zsír
3 gerezd fokhagyma
1 db csirkemell filé
1 kávéskanál kakukkfű
30 dkg csirkemáj
1 csomó újhagyma
1 db kápia paprika
20 dkg gomba
őrölt bors
só
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobom a felaprított bacon szeleteket, végül a zúzott fokhagymát is megfuttatom rajta.
A csirkemell filét és a májat centis kockákra vágom és előbb a húst adom hozzá és fehéredésig pirítom, megszórom kakukkfűvel, borsozom, majd a májat is hozzákeverve tovább pirítom.
Megsózom és hozzáadom a felaprított kápia paprikát, a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát, és a szeletelt gombát, így együtt az egészet 5-10 percig pirítom.
A rizst az olajon megfuttatom, felőntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózom és lassű tűzön, kevergetve, puhára párolom.
Ha a rizs megpuhult, hozzáöntöm a zöldséges húsos ragut, óvatosan elkeverem és tálalom.
Címkék:
Csirke,
EGYTÁLÉTELEK,
Rizses,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
zöldséges
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése