2015. augusztus 19., szerda

Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db fejes káposzta
2 db sárgarépa
2 ek cukor
2 ek kacsazsír (libazsír, tyúkzsír)
2 ek méz
2 marék friss bazsalikom
1 ek tárkony ecet 6%
ízlés szerint só

A káposztát nyolc felé vágom, kivágom a torzsáját és vékonyra szeletelem. A répát tetszőlegesen felaprítom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom) a zsíron, majd hozzáadom a káposztát és répát, sózom, ízesítem a mézzel, tárkony ecettel és fedő alatt puhára párolom. A vége felé fedő nélkül elfőzöm a levét, majd megszórom az összevágott bazsalikommal, elkeverem és tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése