2015. augusztus 19., szerda
Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 db fejes káposzta
2 db sárgarépa
2 ek cukor
2 ek kacsazsír (libazsír, tyúkzsír)
2 ek méz
2 marék friss bazsalikom
1 ek tárkony ecet 6%
ízlés szerint só
A káposztát nyolc felé vágom, kivágom a torzsáját és vékonyra szeletelem. A répát tetszőlegesen felaprítom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom) a zsíron, majd hozzáadom a káposztát és répát, sózom, ízesítem a mézzel, tárkony ecettel és fedő alatt puhára párolom. A vége felé fedő nélkül elfőzöm a levét, majd megszórom az összevágott bazsalikommal, elkeverem és tálalom.
Címkék:
Bazsalikomos,
káposzta,
KÖRETEK,
Párolt,
sárgarépával
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése