2015. augusztus 26., szerda

Kemencés kacsacombok cseréptálban


Elkészítési idő: 140 perc
Hozzávalók: 8 adag

8 db kacsacomb
1,5 kg burgonya
4 db lilahagyma
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál borsikafű
2 db alma
1 dl rozébor





A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval és fél órára hűtőbe teszem.
A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit, hagymát meghámozom.
A tál aljába szeletelem a krumplit és a megtisztított lilahagymát és megsózom.
Ráteszem a befűszerezett combokat, elhelyezem rajta a cikkekre vágott almát.
Aláöntöm a bort, lefedem és kemencébe tolom.
300 fokon 120 percig sütöm, az utolsó 10 percben leveszem a fedelét és kicsit megpirítom.
Párolt káposztával és a velesült körettel tálalom.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése