2015. augusztus 27., csütörtök

Sült hal párolt zöldségekkel


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6  adag

1 kg pangasius
1 kávéskanál durvára őrölt bors
1 kávéskanál reszelt citromhéj
10 dkg vaj
2 szál sárgarépa
40 dkg brokkoli
40 dkg kelbimbó
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor




A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A filéket két felé vágom és mindkét oldalát megsózom, borsozom és megszórom a citromhéjjal.
Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön. Ha megsültek, kiszedem és melegen tartom.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a zúzott fokhagymát, majd  beleöntöm a felaprított sárgarépát, brokkoli rózsákat és kelbimbót.
Megsózom, aláöntöm a bort és lefedve puhára párolom, néha megkeverem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése