2015. augusztus 27., csütörtök
Sült hal párolt zöldségekkel
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg pangasius
1 kávéskanál durvára őrölt bors
1 kávéskanál reszelt citromhéj
10 dkg vaj
2 szál sárgarépa
40 dkg brokkoli
40 dkg kelbimbó
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
só
A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A filéket két felé vágom és mindkét oldalát megsózom, borsozom és megszórom a citromhéjjal.
Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön. Ha megsültek, kiszedem és melegen tartom.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a felaprított sárgarépát, brokkoli rózsákat és kelbimbót.
Megsózom, aláöntöm a bort és lefedve puhára párolom, néha megkeverem.
Címkék:
hal,
HAL ÉTELEK,
Párolt,
sült,
Tengeri,
zöldségekkel
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése