2015. augusztus 16., vasárnap
Lecsó tojással
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
5 dkg füstölt szalonna
1 kg lecsópaprika
50 dkg paradicsom
1 ek cukor
4 db tojás
só ízlés szerint
A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom és fedő alatt félig megfőzöm.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, ízesítem cukorral, sózom és kissé szétfőzöm benne a paradicsomot.
Egy tálba felütöm a tojásokat, ízlés szerint sózom, elkeverem és a lecsóhoz öntöm. Elkeverem benne és megfőzöm, majd tálalom.
Legjobban friss kenyér illik hozzá.
Címkék:
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK,
lecsó,
tojással
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése