2015. augusztus 27., csütörtök
Sertésszelet hentes módra
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag
1.5 kg sertéskaraj
20 dkg sonka
20 dkg csemegeuborka
10 dkg vaj
4 ek finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 db húsleveskocka
1 tk mustár
1 dl fehérbor
1 ek metélőhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.
A hagymát félbevágom, majd felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.
A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintem 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforralom.
Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforralom.
Tálalásnál a hússzeletekre, halmozom a sonkás-uborkás mártást és ízlés szerinti körettel tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése