2015. augusztus 27., csütörtök
Kolbászos tarhonyás krumplileves
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg burgonya
25 dkg tarhonya
1 szál füstölt kolbász
2 ek zsír
5 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 szál zeller zöld
őrölt bors
só
A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.
Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.
Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.
Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.
Tejfölt kínálok mellé.
Címkék:
burgonya,
Kolbászos,
krumplileves,
LEVESEK,
Tarhonyás
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése