2015. augusztus 27., csütörtök

Kolbászos tarhonyás krumplileves


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg burgonya
25 dkg tarhonya
1 szál füstölt kolbász
2 ek zsír
5 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1  db paradicsom
1 szál zeller zöld
őrölt bors



A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.
Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.
Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.
Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.
Tejfölt kínálok mellé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése