2015. augusztus 11., kedd
Mézes sárgarépa köret
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg sárgarépa
5 dkg vaj
2 ek méz
8-10 levél friss bazsalikom
1 dl száraz fehér bor
0.5 db narancs leve
só
bors
A sárgarépát megtisztítás után hasábokra vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben, vajon 5 percig pirítom.
Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet.
Felforralom, majd hozzáadom a mézet, ízesítem sóval, borssal.
Fedő alatt addig párolom, amíg a répa megpuhul.
Végül hozzáadom a felaprított bazsalikomot.
Kiváló körete lehet szárnyas, sertés és vad sülteknek.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése