2015. augusztus 18., kedd

Mézes mustáros csirke

Nem szeretem az előre összeállított szószokat, porokat, jobb szeretem én elkészíteni, alkalmanként picit változtatni a fűszerezésen. Egyik élelmiszer gyártó cég szószát készítettem el otthoni körülmények között és azon túl hogy, alapból finomabb lett, nincs tele E betűkkel.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

2 db csirkemell filé
2 ek olíva olaj
1 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2 db paprika (kápia, pritamin)
1 kávéskanál tárkony
1 ek mustár
1 ek méz
1 ek keményítő
2 dl főzőtejszín

őrölt bors


A sárgarépát felszeletelem, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát kisebb darabokra vágom. A csirkét kockára, vagy csíkokra vágom.
Az olajat megforrósítom egy nagyobb serpenyőben, rádobom a hagymát, sárgarépát, paprikát és a húst. Sózom, borsozom, megszórom a tárkonnyal és a hús fehéredéséig pirítom.
Összekeverem a mustárt, mézet, keményítőt, tejszínt és hozzáadom a serpenyőben lévőkhöz. Elkeverem, felforralom, ha szükséges még sózom. Kifőtt tésztával tálalom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése