2015. augusztus 19., szerda

Csokis diós zabpelyhes keksz


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

15 dkg zabpehely
10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70%)
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor



Diódarálón ledarálom a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34x34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverem, géppel, vagy kézzel, majd hozzáadom a dió, zabpehely és sütőpor keverékét és tovább keverem. Tejföl sűrűségű masszát kapok.
Belekeverem az apróra vágott csokit, és kanállal diónyi kupacokat helyezek el a tepsiben, nem teszem közel egymáshoz, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése