2015. augusztus 21., péntek

Boci szelet - foltos túrós süti


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 15 adag (kb. 70 szelet)

8 db tojás
25 dkg porcukor
35 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
5 ek kakaópor
2 dl tej
2 dl étolaj
Túró krém:
1 kg túró
30 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg búzadara
1 citrom leve és reszelt héja

Egy 38x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, vagy kivajazom és lisztezem. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A túrót villával összetöröm, hozzáadom a többi hozzávalót és elkeverem.
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, elkeverem és állandó keverés mellett beleszórom a liszt, sütőpor és kakaó keverékét, simára keverem.
Csipet sóval kemény habot verek a fehérjéből és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába.
A kakaós masszát egyenletesen a tepsibe öntöm, majd a túrós krémet foltokban rápakolom a kakaós masszára.
Sütőbe teszem, és 180 fokon 45 percig sütöm. Sütés közben szépen megemelkedik, mint a piskóta, sütés végén tűpróbával ellenőrzöm, hogy teljesen átsült-e.
Ha kész elzárom a tüzet és a sütőben hagyom kihűlni. 30 perc elteltével szeletelem.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése