2015. augusztus 20., csütörtök
Tökös lecsó
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db tök
60 dkg paprika
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
2 ek zsír
10 dkg füstölt kolbász
1 tk pirospaprika
1 ek cukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A tököt hosszában negyedelem, magházat eltávolítom és 2-3 mm vastagra szeletelem.
A felaprított kolozsvári szalonnát a zsíron megpirítom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a felszeletelt tököt, sózom, borsozom és mikor félig megfőtt, megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.
Addig főzöm, még a paradicsom héja lefől a paradicsomokról, de nem főzöm szét. A végén belefőzöm a kolbászkarikákat.
Friss kenyérrel tálalom.
Címkék:
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK,
lecsó,
Tökös
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése