2015. augusztus 11., kedd
Gombakrémleves ropogós bacon chipsszel
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
0,5 kg gomba
2 db húsleves kocka
2 ek finomliszt
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
1 pohár tejföl
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
10 dkg bacon szalonna
Az olajon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a megmosott és felszeletelt gombát a húsleves kockát, darálok rá kevéske borsot és puhára párolom.
Ha gomba megpuhult megszórom finomliszttel, megpirítom, majd felöntöm 1 liter vízzel és botmixerrel simára turmixolom, még 1 liter vizet öntök bele és jól kiforralom.
A tejfölre merek a forró levesből simára keverem és visszaöntöm a levesbe, még egyet forralok rajta és tálalom.
A bacon szalonna szeleteket serpenyőben jól kisütöm, ha meghűlt apróbbra tördelem a szeleteket, a leves mellé kínálom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése