2015. július 29., szerda
Zöldborsóleves kukoricával
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag
50 dkg zöldborsó
50 dkg csemegekukorica
1 db csirkemell
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 ek étolaj
1 ek finomliszt
3 tk ételízesítő
1 mk pirospaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 ízlés szerint só
5 dkg levestészta
A csirkemellet kicsontozom, a húst vékony csíkokra vágom.
A répákat kockára vágom és az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a zöldborsót és a húst.
Megsózom és a hús fehéredéséig, fedő alatt párolom.
Ezután megszórom liszttel, pár percig pirítom, majd rászórom a pirospaprikát és az ételízesítőt.
Felöntöm 2 l vízzel, elkeverem és beleöntöm a kukoricát. Ha szükséges, sózom.
Felforralom, majd hozzáadom a levestésztát, puhára főzöm és tálalás előtt, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
Címkék:
kukoricával,
leves,
LEVESEK,
zöldborsó
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése