2015. július 2., csütörtök

Kacsa és libasült

A fagyasztóláda mélye sokszor kincseket rejt, amiért érdemes néha feltúrni. Szerencsére húsoknál mindig ráírom a csomagra mi van benne, ezért nem ér meglepetés. Kacsa, liba melleket és combokat leltem, amiért érdemes volt felfűteni a kemencét. Az eredmény pedig itt látható, ráadásul még a köret is kemencében készült hozzá.


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag


1 db kacsamell
4 db kacsacomb
1 db libamell
2 db libacomb
2 tk morzsolt majoránna
1 tk kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só



A combokat és a mellet sóval, borssal bedörzsölöm, a húsos felét fűszerezem, majorannával és kakukkfűvel.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat, aláöntöm a bort.
Alufóliával lefedve, 200 fokon 80 percig sütöm, majd a fóliát levéve, még 15 perc alatt ropogósra sütöm a bőrét.
Ezt sült zöldséges birsalma körettel tálaltam, aminek a receptjét ITT találjátok.




Sült libacomb sült zöldséges birsalma körettel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése