2015. július 21., kedd
Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 fő
4 db nagyobb csirkecomb
30 dkg csirkemáj
2 db zsemle
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 tk kakukkfű
1 kávéskanál őrölt bors
1 ek pirospaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál sárgarépa
ízlés szerint só
A combokat megtisztítom, és az ujjammal benyúlok a bőre alá, és kis zsebet alakítok ki, ahova a tölteléket töltöm. Ezután besózom a húst, és félreteszem.
A sárgarépát megtisztítom, és apró kockára vágom. A szikkadt zsemlét vízbe áztatom, a májat elkaparom, a vörös hagymát apró kockára vágom.
Ha a zsemle átázott, jól kinyomom belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverem.
A masszát a combok bőre alá töltöm, a maradékot a tepsi közepére halmozom, és a megtöltött combokat elhelyezem körülötte. 1 dl vizet öntök alá.
Alufóliával lefedem, és 50 percig, 210 fokon sütöm, majd fólia nélkül, még 15 percig.
Krumplipürével, párolt rizzsel és kompóttal, vagy befőttel tálalom.
Címkék:
csirkecomb,
máj,
Sárgarépa,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
töltött
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése