2015. július 10., péntek
Fejtett bableves
Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg fejtett bab
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
2 ek finomliszt
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
ízlés szerint csípős paprika
1 db zellergumó
1 szál zeller zöld
1 ízlés szerint só
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
6 ek rétesliszt
2 db tojás
A babot kifejtem és és egy nagy fazékban 3 l vízben elkezdem főzni, sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát és zellerzöldet. Addig főzöm amíg minden megpuhul benne.
A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával, elkeverem és berántom vele a levest.
A réteslisztből és tojásból, közepes lágyságú tésztát gyúrok és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom és tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése