2015. július 21., kedd

Tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 adag

70 dkg tengeri halfilé
40 dkg brokkoli
40 dkg kelbimbó
2 db alma
1 db citrom
3 ek olívaolaj
5 dl főzőtejszín
1 ek halas fűszer keverék
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors



A halat felkockázom, a nagyobb brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom egy hőálló tál alját, és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, megszórom frissen őrölt borssal.
Ezután rárakom a brokkolit, kelbimbót és az almát.
A tetejét elrendezem. Megsózom, megszórom kevés halfűszer keverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával és sütőben, közepes fokozaton, 60 perc alatt, készre sütöm. Az utolsó 10 percre, leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Párolt rizzsel, vagy önálló fogásként is tálalható.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése