2015. július 18., szombat
Palócleves pulykacombból
Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg pulyka felső comb filé
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 ek kacsazsír
1 kávéskanál őrölt bors
1 ek finomliszt
50 dkg burgonya
1 tk borsikafű
5 db babérlevél
2 pohár tejföl
ízlés szerint petrezselyem zöld
ízlés szerint só
A hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem.
A húst 1 cm-es kockára vágom, elkeverem a hagymával és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával és elkeverem.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, borskafüvet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel és a hús puhulásáig főzöm.
A tejfölt egy tálba borítom, adok hozzá a forró levesből, simára keverem és visszaöntöm a levesbe.
Apróra vágott petrezselyem zölddel meghintem.
Megforralom és tálalom.
Címkék:
LEVESEK,
Palócleves,
pulykacomb,
zöldbab
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése