2015. július 21., kedd

Szárnyas rizottó


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

60 dkg zúza (kacsa, csirke)
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 csomó újhagyma
2 ek étolaj
1 bögre rizottórizs
1 tk ételízesítő
1 tk oregáno
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg sajt
2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

A kacsa és csirkezúzát (fele-fele), meg a csirkemájat tisztítás után, egyforma nagyságú darabokra aprítom.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a zúzát.
Megszórom ételízesítővel, pár percig, erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a zöldjével együtt feldarabolt újhagymát.
Meghintem frissen őrölt borssal, oregánóval, és fedő alatt a zúza puhulásáig párolom.
Másik lábasban, a vajon megfuttatom a rizst. Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja.
Ezután a rizshez adom a zúzás ragut, szükség szerint sózom, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett, készre főzöm a rizst.
Az utolsó 10 percben hozzáadom a májat és ezután már csak óvatosan kevergetem.
Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése