2015. július 20., hétfő
Csokoládétorta
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 24 cm tortaformához
5 db tojás
5 ek cukor
5 ek víz
5 ek liszt
1 ek kakaópor
1 csipet só
krém:
1 cs étcsokoládé puding
4 dl tej
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
A piskótához a tojássárgájákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet, kakaóport és simára keverem.
A fehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a kakaós masszát, majd a lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, felolvadásig kavargatom.
A vajat a cukorral jól kikeverem, és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.
A kihűlt tortalapot félbe vágom megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.
Címkék:
Csokoládétorta,
DESSZERTEK,
torta
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése