2015. július 20., hétfő

Csokoládétorta


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 24 cm tortaformához

5 db tojás
5 ek cukor
5 ek víz
5 ek liszt
1 ek kakaópor
1 csipet só
krém:
1 cs étcsokoládé puding
4 dl tej
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg porcukor

A piskótához a tojássárgájákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet, kakaóport és simára keverem.
A fehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a kakaós masszát, majd a lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, felolvadásig kavargatom.
A vajat a cukorral jól kikeverem, és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.
A kihűlt tortalapot félbe vágom megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése