2015. július 21., kedd
Zöldséges céklaleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 4 adag
3 db céklagumó
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 l alaplé
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyem zöld
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A céklát meghámozom és felkockázom. A sárgarépát és a fehérrépát is a céklával azonos méretű kockákra vágom.
Az alaplevet lábasba öntöm. Helyettesíthető húsleves kockából főzött alaplével is.
A levesben megfőzöm a zöldségeket, sózom, borsozom. Ha elkészült, megszórom finomra vágott petrezselyemmel, citromlével ízesítem és tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
Ehhez a leveshez füstölt sonka lét használtam, ami a húsvéti sonka főzésénél maradt meg és 0.5 literenként lefagyasztva várja az alkalmankénti felhasználást. Vízzel kiegészítem 1 literre.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése