2015. július 21., kedd
Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval
Elkészítési idő: 85 perc
Hozzávalók: 6 adag
1.5 kg sertésoldalas
1 kg újkrumpli
6 közepes db paprika
6 közepes db paradicsom
3 közepes db lilahagyma
30 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 kk kakukkfű
1 kávéskanál borsikafű
1 szál rozmaring
0,5 dl napraforgó olaj
1 dl száraz rozé bor
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38x38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.
Összekeverem a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, borsot, borsikafüvet, kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.
Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba szeletekkel, hagyma szeletekkel, majd a paprika és paradicsom szeleteket helyezem el rajta.
Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaring szálat, aláöntöm a bort és lefedem alufóliával.
300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése